Що приготувати із сезонних овочів: 5 рецептів від київських шефівКатегория: Советы
Просмотров: 108
![]() The Village Україна розповідає, що готувати вдома із сезонних продуктів. Цього разу ділимося разом із шеф-кухарями небанальними рецептами з додаванням гарбуза, грибів та інших сезонних овочів
![]() Микола Герасименкошеф-кухар ресторану «Барсук» («Сім’я ресторанів Дмитра Борисова») Звісно, осінь – це ідеальний сезон, аби готувати теплі страви з гарбуза, грибів та інших сезонних продуктів. Мені подобається ідея «делікатесного комфорт-фуду», тобто коли звичайні страви з дитинства набувають нових відтінків, якщо додати до них несподіваних інгредієнтів. Наприклад, приготувати гарбузовий суп із тигровими креветками та кокосовим молоком, додати до дерунів лосось або гриби. Гарбузовий крем-суп із тигровими креветками![]() Інгредієнти на 3–4 порції:• Гарбуз – 500–600 г • Картопля – 200 г • Цибуля – 100 г • Морква – 150 г • Бульйон – 300 г • Мускатний горіх – ½ чайної ложки • Молоко кокосове – 100 г • Олія рослинна – 30 г • Часник – 2–3 зубці • Сіль, перець за смаком • Тигрові креветки – що більше, то краще Готуємо:Спочатку потрібно підготувати всі овочі. Очистити гарбуз, цибулю, картоплю й моркву.У розігрітий сотейник додайте рослинну олію й обсмажте в ньому цибулю з морквою протягом 5 хвилин, потім додати нарізаний гарбуз, картоплю й кілька зубчиків часнику. Обсмажувати ще 5 хвилин. Зменшити вогонь і тушкувати овочі до готовності. Потім додати бульйон, довести до кипіння. Обережно перетворіть суп на пюре за допомогою блендера. Після цього додайте кокосове молоко й дайте супу трохи покипіти. Далі посоліть, поперчіть, натріть мускатний горіх. Поверніть сотейник на вогонь і погрійте суп ще протягом 2–3 хвилин. Суп готовий. Тепер у нього можна додати улюблені делікатеси. Виходить смачно з м’яким козячим сиром. Зараз у закладі ми подаємо його з креветками. Їх треба очистити від панцира, трохи обсмажити на оливковій олії, перед завершенням смаження додати вершкове масло, сіль і перець. Готові креветки викласти в тарілку до супу й додати кілька крапель оливкової олії. Деруни з грибами![]() Інгредієнти на 3–4 порції:• Картопля – 1 кг • Цибуля – 200 г • Яйце куряче – 2 шт. • Борошно – 60 г • Сіль і перець за смаком Для соусу:• Улюблені гриби – 200 г • Цибуля – 50 г • Сметана – 250 г Готуємо:Картоплю й цибулю необхідно почистити й натерти на терці. Аби деруни не темніли, спочатку треба натерти цибулину, а потім картоплю. Далі додайте просіяне борошно, яйце, сіль і перець. Добре перемішайте. Розігрійте сковороду, налийте олії. Обсмажте деруни з обох боків до готовності. Вони повинні бути рум’яного кольору. Цибулю та гриби тонко нарізати й обсмажити на окремій сковороді до золотавого кольору, додати сметану, сіль і перець. Потім на дно форми для запікання викладіть деруни, залийте їх грибами в сметанному соусі. Розігрійте духовку до 180–200 градусів і поставте на 7–10 хвилин. ![]() Валерій Созановськийспівзасновник закладів The Burger, The Cake і Sho Паста з морепродуктами![]() Інгредієнти:• Морепродукти – 200–250 г • Кокосове молоко – 300 г • Томати пелаті – 100 г • Соєвий соус – 2 столові ложки • Часник – 2 зубчики • Цедра половини лимона • Куркума – ½ чайної ложки • Пармезан – 3 столові ложки • Сіль і цукор за смаком Готуємо:На розігріту сковорідку викладаємо часник і соєвий соус, щоб він тушкувався й випарився. Далі збовтуємо кокосове молоко. Виливайте не всю банку; якщо ж буде густа маса, додасте. Тепер додайте сіль, цукор, куркуму, цедру лимона. Змішайте все та спробуйте на сіль. Тепер додайте креветки й томати. Це робиться в один момент, коли вам уже підходить густота соусу (якщо соус занадто густий, не хвилюйтесь і додайте ще пелаті). Тепер змішайте, поки все не стане емульсією, і додайте трохи натертого пармезану. За бажанням можна додати свіжий чебрець. Десерт «Павлова»![]() Інгредієнти:• Білки – 5 шт • Цукор – 300 г • Крохмаль – 2 столові ложки • Фреш лимона – 20 г Для соусу з інжира:• Інжир – 12–14 шт. Готуємо:Збиваємо на середній швидкості білки з цукром до «середніх піків». Додаємо крохмаль, акуратно розмішуємо силіконовою лопаткою й додаємо фреш лимона. Кондитерським мішком робимо на силіконовому килимку кульки або спіралі діаметром 8 сантиметрів. Випікаємо в духовці за 120 градусів 30–35 хвилин. Інжир почистити від дольок Складіть у кастрюлю, додайте 100 мл води та столову ложку кленового сиропу. На середньому вогні варити 10–15 хвилин. Далі візьміть картоплетовкач і добре розтисніть до пюреподібної маси. Збийте 300 гр 30% вершків з 50 гр цукру. На тарілку викладіть «Павлову», додайте соус і збиті вершки. Усе готово, не забудьте прикрасити свіжим інжиром. ![]() Антон Васильєвшеф-кухар «Тайский Привет», «Китайский Привет», «Вьетнамский Привет» Сатай з ягняти з осіннім салатом зі спаржіІнгредієнти на 3 порції:• Філейна задня частина ягня – 500 г • Спаржа – 500 г • Олія чилі – 20 г • Сік лайма – 30 г • Сіль мальдон – 2 г Маринад:• Кінза – 15 г • Часник – 10 г • Насіння коріандру – 2 г • Зіра – 2 г • Соус устричний – 50 г • Молоко кокосовое – 40 г • Соєвий соус – 10 г Готуємо:У ступці розтовкти часник і кінзу до пюреподібної маси. Додати решту інгредієнтів. Ягня нарізати на слайси й додати готовий маринад, залишити на 2–3 години мінімум. Спаржу почистити та проварити в підсоленій воді протягом однієї хвилини, потім відразу помістити в холодну воду з льодом. М’ясо ягняти нанизати на шпажки. Обсмажити на грилі, майже до бажаного ступеня готовності. Так само й спаржу. Після посипати сіллю мальдон, побризкати олією чилі й соком лайма.
|
Наши контакты
|
Комментарии (0)
|
Использование любых материалов, размещённых на сайте, разрешается при условии ссылки на сайт. Использование любых материалов, размещённых на сайте, разрешается при условии ссылки на сайт. Использование любых материалов, размещённых на сайте, разрешается при условии ссылки на сайт. Использование любых материалов, размещённых на сайте, разрешается при условии ссылки на сайт.